Over ons

Ans Verwegen, PURO Styling
 

Ans Verwegen is directeur / eigenaar van PURO Styling. Wij zijn een team van specialisten en vakmensen: architecten en stylisten om samen te sparren, fotografen voor het betere fotowerk, bloemisten met elk een eigen stijl en ambachtslieden. Ieder vraagstuk vraagt om een maatwerk oplossing. Door ons grote netwerk beschikken wij over meerdere specialisten die we inhuren waar en wanneer nodig en waar we graag mee samenwerken. Het nieuwe ondernemen: samen staan we sterk om u als klant het beste te kunnen bieden.

Ons uitgangspunt is ‘de toegevoegde waarde’.

PURO Styling heeft een eigen verflijn waaronder mooie kalk- en krijtverven.

Website: www.purostyling.nl
Jolanda van der Pas, Styliste
 

Jolanda van der Pas studeerde Mode en Kleding in s’Hertogenbosch.

Haar grote passie is styling: etalages, fotostyling, modeshows, toneel en theater. Heeft jarenlange ervaring in het verzorgen van etalages vooral op het gebied van mode.

Sinds kort haar eigen bedrijf : PROPS by Jolanda.

Props zijn : rekwisieten, attributen of accessoires die belangrijk zijn om het verhaal compleet te maken.

Beschikt over vele creatieve vaardigheden op het gebied van kleding , decor en decoratie. Kortom heel veelzijdig.

Wil mensen graag verrassen met een beleving. Mooie creaties, die ze veelal zelf maakt vanuit het nu of uit de historie. Een sfeer creëren, de juiste kleding op het juiste moment met bijpassende accessoires. Alles moet kloppen tot in detail.

Verzamelt graag oude stoffen en materialen om ze vervolgens weer een nieuw leven te geven. Wordt blij van spullen die iets te vertellen hebben over de eigenaar, de maker of de reis die ze hebben afgelegd. Vindt het een uitdaging om met deze bijzondere stukken waar een verhaal aan kleeft, weer een nieuwe eigentijdse creatie te maken maar dan met een eigen touch.

Jolanda van der Pas,  Dokter Kanterslaan 154,  5361 NK Grave 06-25321399  Mail: info@propsbyjolanda.com

Volg op FB: PROPS by Jolanda

Joyce Vloet, Fotograaf

 

Op mijn 15de had ik een fotowedstrijd gewonnen van fotoclub Kiekus in Wanroy. Ik werd lid van de fotoclub en werd nog enthousiaster over het fotograferen. Ook het zelf ontwikkelen en afdrukken van foto’s was erg boeiend om te doen. Toen ik na de middelbare school een keuze moest maken voor vervolgonderwijs was dat niet moeilijk. Na 3 jaar Kunstacademie en een MTS opleiding in Ede begon ik als freelance fotograaf voor tijdschriften. Dit doe ik tot op heden nog steeds, het werk is interessant omdat het afwisselend is en je veel leuke mensen ontmoet. Ik fotografeer voornamelijk interieurs voor woontijdschriften zoals: Ariadne at Home, Wonen landelijke stijl, Landidee en de Brabeau.

Durf wel van mezelf te zeggen dat ik een dromer en levensgenieter ben. Van jongs af aan kan ik intens genieten van bepaalde kleuren of vormen van de natuur, gebouwen, mensen of kleding. Om die kleuren en vormen weer te geven in het juiste licht dat is fotografie voor mij. Vervolgens kan de persoon die kijkt naar de foto’s zich verplaatsen naar die andere sfeer, terug in de tijd of het gevoel van het wonen in een warm exotisch land.

Herman Peters, Fotograaf Herman Peters Fotografie

Op mijn 19e kocht ik mijn eerste camera en enkele dagen later een doka. Meteen gegrepen door het fotografievirus dus. Eerst als amateur, later ben ik de vakopleiding gaan doen in Apeldoorn. Tijdens deze opleiding de start gemaakt als zelfstandig fotograaf.

Kenmerkend is dat ik vaak mensen fotografeer en oog heb voor bijzondere situaties. Dit kunnen sfeerbeelden zijn maar ook abstraherend werk. Mijn portretwerk is in 1998 bekroond met een Bronzen Award van de Stichting Vak Fotografie Nederland voor een serie van 10 portretten.

Naast de vakfotografie ben ik altijd bezig geweest met vrij werk. O.a. ben ik lid van fotoclub Kiekus. Binnen wedstrijden van de Nederlandse Fotobond is mijn werk 2 x bekroond met brons. Dit waren portretten van mensen in hun eigen “bijzondere” omgeving.

Hiernaast ben ik lid van Fotogroep Raak. Een groep van 5 enthousiaste fotografen die inmiddels 5 x gezamenlijk hebben geëxposeerd.

Veel waarde hecht ik ook aan het perfect afdrukken van foto’s op allerlei fine-art papieren. Dit betreft mijn eigen werk maar ook dat van derden.

Het streven is hierbij steeds om de inhoud van de foto te versterken door een optimaal gebruik van materialen. De toeschouwer moet de sfeer die de fotograaf neerzet als het ware kunnen voelen.

Dit komt bijzonder tot uiting in de series die ik de afgelopen jaren heb gemaakt van diverse “bijzondere”mensen.

https://www.hermanpetersfotografie.nl/

Tom Oosthout, “Wet Plate Collodion” Fotografie Tom Oosthout is vanaf 1982 werkzaam als professioneel fotograaf, nadat hij de kunstacademie en fotovakschool had doorlopen. Hij heeft een brede ervaring met zowel analoge als digitale foto technieken.

De laatste jaren heeft hij zich vooral toegelegd op “wet plate collodion” fotografie. Hierbij is elke foto uniek, vervaardigd met een ambachtelijk rond 1850 uitgevonden fotografisch procedé. Hierbij wordt een glasplaat, na gedompeld te zijn in een zilvernitraat oplossing, nat belicht en daarna meteen ontwikkeld.

Door de lage gevoeligheid van het materiaal ontstaan lange belichtingstijden van omstreeks 9 seconden, gedurende welke tijd het model dus onbeweeglijk moet blijven zitten.

Oosthout blinkt uit in het maken van indringende portretten en raadselachtige combinaties van mensen en hun omgeving. De korreligheid van de zwart-wit beelden schept een bijzondere sfeer.

De foto’s worden gemaakt met houten camera’s . Het is een tijdrovend proces maar deze glasplaten hebben dan ook een onbeperkte houdbaarheid en verkleuren niet in de loop der tijd. Hierdoor ontstaan bijzondere zwart wit opnames die niet reproduceerbaar zijn, met een prachtige toonweergave en een aparte sfeer. In samenwerking met geportretteerden uit binnen en buitenland worden zowel in zijn studio als ook op locatie bijzondere opnames gemaakt. Enkele van zijn foto’s zijn o.a. geëxposeerd op fotofestivals in Spanje, Roemenië en op diverse locaties in Nederland, Duitsland en China.

Voor meer informatie over zijn werk is het de moeite waard om even een kijkje te nemen op: http://www.exnl.de